Salon Blockchain 28November 21/22 - 2018, Chartres, Chamber of Industry and Commerce
An event organized by Stara Events
Key themes of the conference
The Blockchain conference & tradeshow will take place on November 21 & 22 2018, at the Chamber of commerce and industry of Eure and Loir region. (about 45 minutes from Paris).
This is an unique occasion to discover the world of Blockchain and it’s impact on all levels of society. Come, share & learn by talking to the many experts in the field who will be present at this first edition of the Blockchain 28 conference & tradeshow.
Here are the three key topics for the conference:
- Health management
The conference will be focussed on the ‘power of blockchain’ which will be explained in detail. With the infinite possibiliities brought by blockchain technology, we will soon discover multiple aspects of how blockchain will influence day-to-day life in the near future.
The conference is aimed at the following audiences: General Public, Students, Investors, Start-ups and furthermore every person wanting to know more about blockchain technology.
Stay in touch
If you are as excited as we are about the upcoming Blockchain exhibition in Chartres, please let us know and subscribe to our mailing list.
The Blockchain conference and tradeshow is organized by Stara Events, an agency specializing in the organisation of professional events.
Keep me informed
I would like to stay informed about the latest news on the Blockchain conference in Chartres.
Become a sponsor
I am interested in becoming a sponsor of this event.
Chambre de Commerce et d’Industrie Eure et Loir
5 bis avenue Marcel Proust 28008 Chartres
Day 1 - Novembre 21
|Morning||Introduction-Finance & ICO|
|9h00||Opening, breakfast in the exhibition hall.|
|9h30||Tradeshow Introduction||5-10 minutes|
|9h40||Intervention from Mr. Jean-Michel MIS, member of parliament.||35 minutes|
|10h 15||Blockchain: Base principles, different types of blockchain and primary application of blockchain technology||45 minutes|
|11h00||Coffee break||15 minutes|
|11h45||Blockchains and Finance||45 minutes|
|12h00||Pitch sessions||30 minutes|
|12h30||The new Blockchain « business models » Crypto money, ICO, etc.||30 minutes|
|Regulatory, Legal and Fiscal aspects of Blockchain|
|14h00||Round table introduction||30 minutes|
|14h30||Roundtable and Q&A||30 minutes|
|Blockchain in the energy sector|
|15h00||Round table introduction||30 minutes|
|15h30:||Startups session pitch||15 minutes|
|15h45||Round table and Q&A||30 minutes|
|16h30||Workshop: Investigations||60 minutes|
Day 2 - Novembre 22
|Morning Blockchain in the Agricultural sector|
|9h00 Opening, inscriptions and breakfast in the conference hall|
|9h30||Roundtable introduction||30 minutes|
|10h00||Startup session pitch||15 minutes|
|10h15||Roundtable and Q&A||30 minutes|
|11h00||ICO and Tokenization||30 minutes|
|11h30||Private Blockchains and Consortium blockchains: General principles and applications||45 minutes|
|12h15||Pitch sessions||45 minutes|
|Blockchain in the health sector|
|14h00||Roundtable introduction||30 minutes|
|14h30||Startups session pitch||15 minutes|
|14h45||Roundtable and Q&A||30 minutes|
|15h15||Coffee break||15 minutes|
|15h30||Intervention of Mrs Laure de La Raudière, member of parliament.||30 minutes|
Wednesday November 21st
Introduction-Finance & ICO
9h00 Opening, breakfast in the exhibition hall.
9h30 Tradeshow Introduction
9h40 Intervention from Mr. Jean-Michel MIS, member of parliament.
10h 15 Blockchain: Base principles, different types of blockchain and primary application of blockchain technology
11h00 Coffee break
11h45 Blockchains and Finance
12h00 Pitch sessions
12h30 The new Blockchain « business models » Crypto money, ICO, etc.
Regulatory, Legal and Fiscal aspects of Blockchain
14h00 Round table introduction
14h30 Roundtable and Q&A
Blockchain in the energy sector
15h00 Round table introduction
15h30: Startups session pitch
15h45 Round table and Q&A
16h30 Workshop Investigations
Thursday November 22nd
Blockchain in the Agricultural sector
9h00 Opening, inscriptions and breakfast in the conference hall
9h30 Roundtable introduction
10h00 Startup session pitch
10h15 Roundtable and Q&A
10h45 Coffee break
11h00 ICO and Tokenization
11h30 Private Blockchains and Consortium blockchains: General principles and applications
12h15 Pitch sessions
Blockchain in the health sector
14h00 Roundtable introduction
14h30 Startups session pitch
14h45 Roundtable and Q&A
15h15 Coffee break
15h30 Intervention of Mrs Laure de La Raudière, member of parliament.
- Limited no. of tickets available
- On presentation of student card
- VAT included
- VAT included
- VAT not included
- Pitch fees ? Please contact us.
The Blockchain conference & tradeshow in Chartres will open it's doors in
For a succesful and worry free event
Stara Events consists of an enthusiastic, passionate and talented team who provides turn key event organization services. We’ll take care of the details and will let you enjoy your event with exceptional results